Uspostavljena saradnja rukometnog kluba sa RK Spartak Subotica

     Naš klub je uspostavio saradnju sa Rukometnim klubom Spartak iz Subotice (SRB). Subotičani su u avgustu bili gosti na našem velikom međunarodnom turniru "Trofej Laktaša" pri tome osvojivši treće mjesto kojom prilikom smo i ostvarili prve kontakte te dogovrili aktivnosti oko uspostavljanja obostrano korisne saradnje. Kako su se stekli uslovi te stvorena prilika da sa dve generacije mlađih muških selekcija kao i dve ženske selekcije budemo gosti u Subotici. Dogovoren je odlazak na dva dana, obilazak Palićkog jezera i najvećeg Evropskog zoološkog vrta, te odigravanje utakmica za četiri selekcije, sportsko-edukativni sadržaji.

 

     U subotu 16. novembra naši mladi rukometaši bili su specijalni gosti na utakmici prvog tima Spartaka i Rudara koji je završen pobedom subotičana od 23:21.  Tom prilikom od strane domaćina predsjedniku kluba i treneru ženskih selekcija uručen je prigodan poklon, dres RK Spartak sa potpisom svih igrača kao i zastavice kluba, dok su od strane g.dina Šaranovića vlasnika renomirane firme sportske opreme UNIT uručeni jastučići i šalovi sa grbom i natpisom Omladnskog rukometnog kluba Laktaši i Ženskog rukometnog kluba Laktaši, na šta im se iskreno zahvaljujemo.

 

 

  

     Naš predsjednik kluba Željko Jošić je takođe direktoru RK Spartak g.dinu Borisu Vukoviću uručio zastavicu kluva i majicu sa sublimacionom štampom grbova muškog i ženskog kluba. 

 

  

 

     U nedelju je u Bajmoku organizovan mini turnir na kojem su pored RK Spartak i ORK Laktaši učestvovale i mlađe selekcije ŽRK Radnički iz Bajmoka i ŽRK Laktaši. Bila je ova odlična prilika da se djeca bolje upoznaju, a treneri razmjene iskustva u radu sa mlađim selekcijama, a sve u cilju razvoja rukometnog sporta. Kako je ovo bio prvi odlazak ženskih i dijela muških selekcija rezultat je bio u drugom planu, cilj koji formira sportaša, odnos prema takmičenju, ponašanju i svim drugim pitnim stavkama kojom se razlikuji rukometaši i rukometašice odnosno sportisti od ostalih je u cjelosti ispunjen, što nam je izuzetno drago i vidljivo je da Laktaši sazrevaju u jednu ozbiljnu rukometnu sredinu sa jasno definisanim ciljem, a to je biti lider sa mlađim kategorijama u regionu.

 

 

     Dogovorena je dalja saradnja pa se u skoroj budućnosti mogu očekivati novi susreti mladih rukometaša iz Subotice i Laktaša, uz obostrani transfer igraćkog kadra, te planirane zajedničke aktivnosti u cilju podizanja kvaliteta rada sa mlađim kategorijama, i svi ostali vidovi saradnje koju će mo jasno definisati kroz potpisivanje ugovora o sportskoj i drugoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.